Delft Green: milieuvriendelijke curing compound voor beton

Laat de veiligheidsbril, mondkapjes en rubberen handschoenen voortaan maar in de kast liggen. De Delft Green curing compound is volledig milieuvriendelijk. Dit nabehandelingsproduct is gemaakt van natuurlijke componenten en schaadt de gezondheid niet. Daarnaast kun je de curing compound zelfs al aanbrengen voor het vlinderen, zodat het beton al in de plastische fase beschermd is. Zo kun je een betonvloer optimaal beschermen nog voordat het afwerken begint. Door de nabehandeling ook met Delft Green uit te voeren, verloopt het gehele proces milieuvriendelijk.

Onschadelijk voor jouw werknemers

Delft Green is gemaakt van pure, natuurlijke bestanddelen. De curing compound is samengesteld uit ingrediƫnten als klei, alginaat (zeewierextract) en water. Dit zijn stuk voor stuk goedgekeurde hulpstoffen uit de voedingsindustrie. Bouwvakkers kunnen de betonvloer voortaan veilig nabehandelen zonder gebruik te maken van beschermende kleding of mondkapjes.

Hoewel we niet kunnen beloven dat Delft Green lekker is, zou je er wel zonder gevaren een slokje van kunnen nemen. De curing compound bestaat namelijk uit volledig veilige voedingsstoffen.

Gebruik Delft Green al voor het vlinderen

Het is van groot belang dat beton in de eerste uren na het storten niet uitdroogt om plastische krimpscheuren te voorkomen. Behandel jouw betonvloer daarom al voor het vlinderen met Delft Green. De curing compound trekt het beton niet open tijdens het vlinderen. Er treedt bovendien minimaal waterverlies op, waardoor het beton optimaal kan uitharden. Problemen als mosgroei, stuivende vloeren en een poreus oppervlak behoren door een voor- en nabewerking met De Delft Green tot de verleden tijd.

Bescherm hoogovencement

Hoogovencement is de meest gebruikte cementsoort in Nederland. Het kan echter slecht tegen vorst, temperatuurwisselingen en strooizout. Ice Shield versterkt de cementstructuur en vormt zo een interne bescherming voor het beton.

info

Milieuvriendelijk

Als reguliere curing compounds in het oppervlaktewater terecht komen, is dat desastreus voor de omliggende beplanting. Delft Green werd in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld en is zo milieuvriendelijk dat het geen probleem is als het in de natuur terecht komt. Het is volledig biologisch afbreekbaar. Sterker nog: planten gedijen er uitstekend bij. Het nabehandelingsproduct vervangt bovendien het gebruik van plastic of vilt en voorkomt zo verdere toename van de mondiale afvalberg.

Ga aan de slag met Delft Green!


NGCM pakt haar morele verantwoordelijkheid met de curing compound Delft Green. Het product is volledig milieuvriendelijk en onschadelijk voor mens en natuur. Bovendien is het mogelijk om het nabehandelingsproduct al voor het vlinderen aan te brengen.

info

_

download het productblad van Delft Green